В условията на напрегната международна обстановка един от вероятните сценарии

...
 В условията на напрегната международна обстановка един от вероятните сценарии
Коментари Харесай

Русия се готви за изключване от интернет

 

" В изискванията на напрегната интернационална конюнктура един от евентуалните сюжети за ескалация може да стане изключването на Русия от световната мрежа ", декларира ръководителят на Комитета по осведомителна политика, осведомителни технологии и връзки към Държавната дума Леонид Левин, представен от " Интерфакс ".

" Вълната от изявления на Запад за нуждата от увеличаване на натиска към страната ни ни кара да се замислим за спомагателни ограничения за отбрана на суверенитета на Руската федерация в киберпространството ", разкрива Левин на Националния конгрес по осведомителна сигурност Инфофорум-2019.

За да отговорят на това предизвикателство, депутати разработвали законопроект, който планува цялостен комплекс от ограничения за основаването на национална система за маршрутизиране на трафика, тъй че да се обезпечи достъп на съветските консуматори достъп до ресурсите на интернет, без значение какво се случва с световната мрежа отвън рамките на Русия.

Според Леонид Левин съветските IT-компании към този момент са постигнали обилни триумфи в региона на предпазените осведомителни системи, които употребяват в работата си държавните органи и ръководството на стратегически обекти. Изключване от интернет можела да предприеме и самата Русия. / fakti.bg
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР